Anunț important! Retragere și înlocuire gratuită testere Fluke T110, T130 si T150

17.12.2018
Stimate Client,

In calitate de distribuitor autorizat, vă invităm să lecturați avertizarea oficială emisă de către Fluke Corporation privind retragerea voluntară a testerelor de tensiune Fluke T110, T130 si T150 și, dacă sunteți posesorul unui astfel de echipament, să opriți imediat utilizarea lor și să ne contactați urgent pentru a demara trimiterea si înlocuirea lor gratuită cu echipamente noi și îmbunătățite, cu același cod de model.

Vă mulțumim!
Echipa Ronexprim
Pentru orice detalii, click aiciStimate Client,

Așa cum a fost comunicat la 11 octombrie 2018, Fluke Corporation a identificat o problemă de siguranță care afectează unele Testere de tensiune cu doi poli Fluke T110, T130 și T150.
Ca măsură de precauție, Fluke a decis să recheme în mod voluntar toate aceste produse și să ofere clienților afectați produse echivalente, noi și îmbunătățite.
Prin această scrisoare, vă informăm cu privire la acțiunile pe care trebuie să le întreprindeți în legătură cu rechemarea voluntară a unităților aflate în posesia dumneavoastră.


Descrierea problemei
S-a stabilit că anumite Testere rechemate (consultați tabelul de mai jos) pot suferi o defectare prematură a cablului de interconectare în cazul solicitărilor ciclice de îndoire. Experimentele recente efectuate de Fluke au arătat, în cazul Testerelor rechemate, că există o distribuție largă a numărului de cicluri necesare pentru apariția defectului, ceea ce înseamnă că anumite Testere rechemate ar putea prezenta acest defect mai devreme decât se aștepta, acest lucru traducându-se, pentru unele dintre acestea, printr-o durată de viață utilă pe care Fluke o consideră inacceptabilă.
Mai mult, defectul poate să apară cu intermitență, în funcție de orientarea îndoiturii cablului, fiind posibil ca un Tester rechemat să treacă un test automat de continuitate sau un test de validare a unei tensiuni cunoscute, iar testele următoare să prezinte un rezultat negativ fals.
Funcția principală a unui Tester de tensiune cu poli din seria T este detectarea prezenței sau absenței tensiunii, cu scopul de a se stabili dacă atingerea unei instalații electrice este sigură și dacă se poate începe lucrul.
Un rezultat negativ fals al testului poate duce la electrocutare sau la apariția arcului electric în urma acțiunilor ulterioare ale utilizatorului, efectuate pe baza indicației negative false. Acest lucru poate duce la vătămarea sau decesul lucrătorului. Având în vedere acest risc, vă rugăm SĂ OPRITI IMEDIAT utilizarea testerelor de tensiune cu poli din seria T și să urmati instrucțiunile de rechemare din secțiunea privind acțiunile care trebuie întreprinse.Produsele afectate sunt cele din seriile urmatoare:


Echipele noastre de cercetare, de asigurare a calității și de verificare a siguranței au identificat și testat cu succes un nou cablu pentru Testerele cu poli din seria T, care le va face pe acestea mai rezistente.  În plus, am îmbunătățit suplimentar componenta de protecție împotriva tensionării, ameliorând astfel rezistența cablului. Testele efectuate în urma acestor noi modificări au arătat o îmbunătățire a comportării cablurilor la îndoirea ciclică.  Începând cu data de 28 august 2018, aceste îmbunătățiri au fost introduse în procesul de producție al familiei de Testere cu poli din seria T.


Ce vor face proprietarii de Testere de tensiune doi poli din seria T afectate de aceasta rechemare

Fluke se adresează clienților care dețin aceste testere cu rugămintea DE A OPRI IMEDIAT utilizarea Testerelor rechemate și de a le trimite la Fluke, fără niciun cost, pentru a fi înlocuite.
După primirea Testerului rechemat, trimis la Fluke cu respectarea instrucțiunilor de mai jos, clienților li se vor trimite Testere de tensiune cu poli din seria T noi și îmbunătățite, cu același cod de model. Clienții vor primi și o extensie de un (1) an a perioadei de garanție, de la 2 la 3 ani, prin simpla înregistrare online a produsului înlocuitor, după primirea acestuia, la  www.fluke.com/registration .Toate produsele returnate și produsele înlocuitoare vor fi manipulate de personalul Fluke la centrul nostru de service din Eindhoven, Olanda.

Gasiti toate informatiile relevante legate de aceasta problema pe site-ul: www.fluke.com/en/support/safety-notices/tpt-recall. Site-ul web a fost pregătit cu scopul de a răspunde oricăror întrebări ale dumneavoastra cu privire la această rechemare voluntară.

Cu sinceritate,
Ankush Malhotra
Vicepreședinte, Fluke EMEA